Virgin Media integrerer Digital Elements NetAcuity®-teknologi for IP-basert geolokasjon i Virgin TV Anywhere

Bransjeledende teknologi for IP-basert geolokasjon brukt til å administrere krav tilknyttet geografiske innholdsrettigheter

LONDON, STORBRITANNIA, 25. november 2013: Digital Element, den ledende leverandøren av teknologi for IP-basert geolokasjonsintelligens, annonserte i dag at Virgin Media, Storbritannias ledende telekommunikasjons- og underholdningsselskap, har implementert dets NetAcuity Edge®-teknologi for IP-basert geolokasjon. Dette for å administrere de geografiske rettighetene til brorparten av innholdet som er tilgjengelig online på den prisbelønte Virgin TV Anywhere-tjenesten.

Virgin TV Anywhere er Storbritannias mest omfattende tjeneste for underholdning tilgjengelig ”hvor som helst”. De tilbyr over 30 prosent flere TV-kanaler for streaming online enn rivalene. Da Virgin Media må beskytte de kommersielle rettighetene til innholdspartnerne sine, kan de kun gi seere i Storbritannia tilgang til TV via Internett. Ved å distribuere Digital Elements sanntidslokaliseringsdata kan Virgin Media forhindre visning i andre land i verden der dette er forbudt.

Scott Kewley, direktør for digital underholdning i Virgin Media, kommenterer: “Vi må kunne gi innehavere av innholdsrettigheter garanti om at innholdet deres kun vil bli distribuert til stedene vi har oppgitt. Siden vi har valgt Digital Element som vår leverandør av teknologi for IP-basert geolokasjon, kan vi bekrefte at innholdet deres er i de aller tryggeste hender.”

Digital Element ble stiftet i 1999, og er en bransjepioner innen IP-basert geolokasjonsteknologi. Selskapets NetAcuity Edge-teknologi har revolusjonert arenaen for IP-basert geolokasjon. NetAcuity Edge kombinerer infrastrukturanalyse av IP-ruting med anonym lokaliseringskunnskap samlet fra et nettverk av globale kommersielle partnere, noe som gir det mest detaljerte, hyperlokale datasettet som er tilgjengelig på verdensbasis i dag. I tillegg opprettholder det brukeranonymiteten og overholder de høyeste standarder for sluttbrukernes personvern.

“Det er en stor glede å få jobbe med Virgin Media”, sier Charlie Johnson, Digital Elements seniordirektør for digitale medier i Europa. “Administrasjon av digitale rettigheter er et komplekst område der billige løsninger kan vise seg å bli dyre for rettighetsinnehavere og innholdsplattformer. Bruk av avansert teknologi for IP-basert geolokasjon ved administrasjon av geografiske rettigheter sikrer at innhold blir distribuert til spesifikke geografiske områder, og kun til disse områdene.”

Virgin Media slutter seg til Digital Elements andre høyprofilerte digitale klienter, inkludert Channel Five, ESPN, Videology, YouView, Disney, CNN, ABC og Tescos Blinkbox.

<ENDS>

Om Digital Element

Digital Element leverer den reelle standarden innen IP-basert geolokasjonsintelligens, og tilbyr dekning for 99,9999 prosent av Internett. Selskapets patenterte teknologi kombinerer infrastrukturanalyse av Internett-ruting med flere hundre millioner partner-utledede endepunkter online. Dette resulterer i de mest nøyaktige IP-baserte geolokasjonsdataene som er tilgjengelige i dag. De fleste av verdens største nettverk, nettsteder, forhandlere, utgivere, annonsører med mer distribuerer Digital Elements IP-teknologi for å målrette annonser, lokalisere innhold og videostreaming, administrere geografiske rettigheter og forbedre analyser. Som en bransjepioner har Digital Element lenge vært en teknisk leder innen utviklingen av ikke-invasiv teknologi for IP-basert geolokasjonsintelligens.

For mer informasjon om hvordan nye nivåer av innsikt kan avdekkes om brukere online, gå til www.digitalelement.com. Digital Element er en forretningsenhet av Digital Envoy Inc.

Om Virgin Media

Virgin Media er den første leverandøren som tilbyr tjenester både for bredbånd, TV, mobiltelefon og hjemmetelefon i Storbritannia. Selskapets kabelnettverk, et resultat av en privat investering på flere milliarder pund, leverer lynraskt bredbånd med hastigheter på opptil 120 MB til over halvparten av alle britiske hjem, samt markedsledende tilkobling til tusenvis av organisasjoner i offentlig og privat sektor landet rundt.

Virgin Media har utviklet en svært avansert interaktiv TV-tjeneste som kombinerer TV-kringkasting, tusenvis av timer med programmer ved forespørsel og det beste på Internett i én enkelt set-top-boks som drives av TiVo. Selskapet var først ute med å tilby HD-TV og 3D ved forespørsel til millioner av britiske husstander.

Virgin Media er del av Liberty Global plc, verdens største internasjonale kabelselskap. Sammen har Virgin Media og Liberty Global 24 millioner kunder i 14 land. De bidrar til å koble folk til det digitale universet, slik at de kan oppdage og oppleve dets uendelige muligheter.

Digital Elements mediekontakt:
Hazel Johnstone, GingerMay Marketing
hazel.johnstone@gingermaymarketing.com
Tlf: +44 (0)203 364 1124

 

Pricing Request

Digital Element pricing is based on two variables: data requested and estimated monthly volumes. Please contact us so that we can learn more about your specific needs.