Virgin Media integrerar Digital Elements NetAcuity®-system för geografisk lokalisering via IP i Virgin TV Anywhere

Branschledande system för IP-baserad geografisk lokalisering används för att hantera krav på geografiska rättigheter

LONDON, Storbritannien, 25 november 2013: Digital Element, den ledande leverantören av ntelligenta IP-system för geografisk lokalisering, meddelade idag att Virgin Media, Storbritanniens ledande företag inom telekommunikation och underhållning, har implementerat NetAcuity Edge®-systemet för IP-baserad geografisk lokalisering, i syfte att hantera geografiska rättigheter för den enorma mängd innehåll som finns på den prisbelönta onlinetjänsten Virgin TV Anywhere.

Virgin TV Anywhere är Storbritanniens mest heltäckande tjänst för underhållning oberoende av plats. Tjänsten erbjuder 33 procent fler strömmande TV-kanaler online än konkurrerande alternativ. Virgin Media stöder de kommersiella rättigheterna för sina innehållspartners och är därmed skyldigt att endast tillåta tillgång till webb-TV för tittare i Storbritannien. Tack vare geografiska data i realtid från Digital Element kan Virgin Media hindra visning av digitalt innehåll i andra länder i världen där visningen är förbjuden.

Scott Kewley är chef för digital underhållning hos Virgin Media och hade följande att säga: ”Vi var tvungna att försäkra rättighetsinnehavarna att deras innehåll bara kan distribueras inom de områden där vi ger tillåtelse. Genom att välja Digital Element som vår leverantör av tekniken för IP-baserad geografisk lokalisering kan vi bekräfta att deras innehåll är i så säkra händer som överhuvudtaget är möjligt”.

Digital Element grundades 1999 och är ett pionjärföretag inom IP-system för geografisk lokalisering. NetAcuity Edge-systemet har revolutionerat avsökningen av IP-utrymmet. Genom att kombinera IP-routerbaserad infrastrukturanalys med anonym geografisk data från ett nätverk av globala kommersiella samarbetspartners kan NetAcuity Edge ge den mest exakta och detaljerade hyperlokala datauppsättningen i världen idag. Systemet ser till att användaren förblir anonym och uppfyller de strängaste standarderna för slutanvändarens sekretess.

”Vi är mycket glada över att kunna arbeta tillsammans med Virgin Media”, säger Charlie Johnson som är Senior Digital Media Director för Europa hos Digital Element. ”Hantering av digitala rättigheter är ett komplicerat område där billiga lösningar kan visa sig mycket dyra i längden för rättigheternas ägare och innehållsplattformar. Genom avancerad IP-baserad geografisk lokalisering ser vi till att innehållet endast distribueras till specifika geografiska områden”.

Virgin Media ansluter sig till flera av Digital Elements andra högprofilkunder inom digitalområdet, inklusive Channel Five, ESPN, Videology, YouView, Disney, CNN, ABC och Tesco Blinkbox.

<ENDS>

Om Digital Element

Digital Element levererar vad som de facto är standard inom intelligenta IP-baserade system för geografisk lokalisering, och man täcker in 99,9999 procent av Internet. Digital Elements patenterade system kombinerar infrastrukturanalys av Internet-routing med hundratals miljoner online-ändpunkter via samarbetspartners – ingen annan data för IP-geografisk koordinatbestämning är lika noggrann idag. De flesta av världens största nätverk, webbplatser, detaljhandlare, förlag, annonsörer m.m. använder Digital Elements IP-teknik för målinriktad annonsering, lokalisering av innehåll och video, hantering av geografiska rättigheter och förstärkning av analyser. Digital Element är en branschpionjär som länge har legat i teknikens spjutspets inom IP Intelligence-teknik som inte gör något intrång i den personliga integriteten.

Mer information om hur du kan ta reda på mer om onlineanvändare hittar du på www.digitalelement.com. Digital Element är en affärsdivision inom Digital Envoy Inc.

Om Virgin Media

Virgin Media är det första företaget som levererar alla fyra digitaltjänsterna i Storbritannien: bredband, TV, mobiltelefoni och fast telefoni. Företagets kabelnät – resultatet av en privat investering på flera miljarder pund – levererar ultrasnabbt bredband till över hälften av alla bostäder i Storbritannien, med hastigheter upp till 120 Mbit, och man är dessutom marknadsledande när det gäller anslutningsmöjlighet för tusentals organisationer inom offentlig och privat sektor i hela landet.

Virgin Media har utvecklat den mest avancerade interaktiva TV-tjänsten där man har sammafört utsänd TV, tusentals timmar av program på begäran och det bästa från webben i en enda TiVo-mottagarbox. Företaget var det första som erbjöd HD-TV och 3D på begäran till miljoner brittiska hushåll.

Virgin Media är en del av Liberty Global plc, världens största internationella kabelföretag. Virgin Media och Liberty Global betjänar tillsammans 24 miljoner kunder över 14 länder, hjälper människor ansluta sig till den digitala världen så att fler kan upptäcka och uppleva de oändliga möjligheterna.

Mediekontaktperson för Digital Element Media:
Hazel Johnstone, GingerMay Marketing
hazel.johnstone@gingermaymarketing.com
Tel: +44 (0)203 364 1124

 

Pricing Request

Digital Element pricing is based on two variables: data requested and estimated monthly volumes. Please contact us so that we can learn more about your specific needs.