Press Releases

Emediate byter leverantör av geografisk IP-data och väljer Digital Element för att få mer målinriktade onlineannonser i den nordiska regionen

Målinriktning på stadsnivå och högsta datanoggrannhet är de viktigaste anledningarna till valet av NetAcuity Edge

LONDON – (29 maj 2012)Digital Element, den ledande leverantören av system för geografisk lokalisering och IP Intelligence, meddelade idag att Emediate, Nordens ledande leverantör av annonsstyrningssystem, har valt NetAcuity® EdgeTM som system för IP-geografisk lokalisering, för att ge sina kunder extremt noggrann data för målinriktade onlineannonser på stadsnivå.

 

”Våra kunder efterfrågar möjligheten att spåra onlineannonser ända ned på stadsnivå, och inte bara på en bred regional nivå”, säger Otto Neubert Block som är verkställande direktör för Emediate. ”Vi tycker att det är intressant att Digital Element använder flera olika källor och parametrar för att identifiera den geografiska platsen, och vi ser fram emot att erbjuda våra kunder en geografisk lokaliseringslösning i absolut toppklass.”

 

Målinriktad onlineannonsering har tidigare varit svårt att genomföra, i synnerhet i den nordiska regionen, på grund av att många Internetleverantörer routar stora mängder IP-adresser genom diverse centrala hubbar. Om mindre avancerade geografiska lokaliseringsmetoder används betyder detta att alltför många IP-adresser identifieras felaktigt vid den stora centralhubben, i stället för vid den faktiska punkt där de ansluter till publikt Internet.

 

Digital Elements NetAcuity Edge-teknik har revolutionerat avsökningen av IP-utrymmet och är idag det enda systemet som ger validerad geografisk data där IP-nummer kopplas till postnummer. Vid IP-spårning går tekniken i regel ut på routerbaserad infrastrukturanalys vilket ger en ungefärlig position på stadsnivå. Men NetAcuity Edge kombinerar traditionell infrastrukturanalys med anonym information från ett nätverk av globala kommersiella samarbetspartners, vilket ger en bättre karta över Internet. Resultatet är den mest exakta och detaljerade hyperlokala datauppsättningen i världen idag, som ser till att användaren förblir anonym och som samtidigt uppfyller de strängaste standarderna för slutanvändarens sekretess.

 

Digital Elements IP Intelligence-system för geografisk koordinatbestämning utgör inget intrång i den personliga integriteten, och systemet har även verifierats genom oberoende tester, och visat sig ge en noggrannhet på över 99,99 procent på landsnivå och 97 procent på stadsnivå världen över. Systemet ger information om t.ex. geografisk plats (land, region, stat, stad och postnummer), uppkopplingstyp, Internetleverantör (ISP), proxyinformation och mycket mer, helt baserat på IP-adressen.

 

”Tekniken för geografisk koordinatbestämning är redan en standardtjänst för annonsstyrningsföretag hela världen”, säger Kate Owen som är chef för Digital Element i Europa. ”De mest framgångsrika företagen, till exempel Emediate, vet hur datadjup och noggrannhet kan innebära en verklig skillnad på nyckelmarknader. Emediates nya möjligheter att leverera noggranna och tillförlitliga målinriktade annonser ned på stadsnivå hjälper dem att stabilisera sitt rykte och sin ställning på den den nordiska marknaden i och med att kunderna börjar få mer valuta för sina investeringar i marknadsföringskampanjer”.

 

 

Om Digital Element

Digital Element levererar vad som de facto är standard inom IP Intelligence och man täcker in 99,9999 procent av Internet. Digital Elements patenterade system kombinerar infrastrukturanalys av Internet-routing med hundratals miljoner online-ändpunkter via samarbetspartners – ingen annan data för IP-geografisk koordinatbestämning är lika noggrann idag. De flesta av världens största nätverk, webbplatser, videoportaler och sociala nätverk använder Digital Elements IP-teknik för målinriktad annonsering, lokalisering av innehåll och video, hantering av geografiska rättigheter och förstärkning av analyser. Digital Element är en branschpionjär som länge har legat i teknikens spjutspets inom IP Intelligence-teknik som inte gör något intrång i den personliga integriteten. Digital Element erbjuder många IP-baserade datauppsättningar inklusive land/region/stad/postnummer, anslutningshastighet, mobil, domännamn, Internetleverantör (ISP), företagsnamn, bransch, hushåll/företag, språk och proxy.

 

Mer information om hur du kan ta reda på mer om onlineanvändare hittar du på www.digitalelement.com. Digital Element är en affärsdivision inom Digital Envoy.

 

 

Om Emediate

Emediate är Nordens ledande leverantör av annonsstyrningssystem. Sedan starten år 2001 har Emediate växt snabbt och har idag 35 anställda i sju länder.

  

Med EmediateAd, Emediates annonsstyrningsplattform, får webbpublicister ett komplett system för hantering, kampanjer, prognoser och digitala annonser för onlinevisning, mobil och video. Idag hanterar EmediateAd över 45 miljarder annonsvisningar per månad.

 

Emediate har fått utmärkelsen ”Bäst i test” och mottagit Gasellpriset – en utmärkelse som ges till Danmarks snabbast växande lönsamma företag – hela fem gånger under senare år.

 

Läs mer om Emediate på www.emediate.com

 

Kontakter för Digital Element Media:

 

Europa:

Ginnia Cheng

Johnson King

020 7401 7968

Digitalelement@johnsonking.co.uk 


Nordamerika:

Jan Sisko

Carabiner Communications

678.461.7438

jsisko@carabinerPR.com

 

Back to Releases Main Page

Contact Us

Have questions or want to learn what Digital Element's technology can do for your company?

Contact Digital Element